Συμβουλές και tips για τη σωστή εφαρμογή βαφής μαλλιών από την Palette & τους ειδικούς Schwarzkopf

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης.
Συνήθως διαλέγεις χρώμα ανάλογα με το μοντέλο που απεικονίζεται πάνω στο κουτί; Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκεςπου βάφουν τα μαλλιά τους στο σπίτι. Καταρχάς, θα πρέπει να καθορίσεις το τωρινό χρώμα μαλλιών σου και στη συνέχεια να αποφασίσεις αν θέλεις να αλλάξεις εντελώς το χρώμα σου ή αν θέλεις απλά να δώσεις στο φυσικό σου χρώμα μια απόχρωση στον ίδιο τόνο. Για να αποφύγεις ένα χρωματικό αποτέλεσμα που δεν θα φαίνεται φυσικό, σου συνιστούμε να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου σταδιακά, σκουραίνοντας ή ανοίγοντας έως 3 τόνους από το τωρινό χρώμα μέχρι να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πριν καταλήξεις στο χρώμα, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την απόχρωση του δέρματός σου και των φρυδιών σου έτσι ώστε να μην υπάρχει πολύ έντονο contrast. Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν με ψυχρές αποχρώσεις που περιέχουν μια μπλε χροιά όπως λιλά, λευκή, δαμασκηνί ή τυρκουάζ. Αντίθετα, οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες συμπληρώνονται όμορφα από ζεστές αποχρώσεις που περιέχουν κόκκινο, όπως πορτοκαλί, δαμασκηνί και σκούρους καστανούς τόνους. Για καλύτερη επιλογή απόχρωσης βαφής μαλλιών, καλό είναι να συμβουλεύεσαι το χρωματολόγιο με τις τούφες που υπάρχει διαθέσιμο στα καταστήματα καλλυντικών στα Super Markets.
ΕΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε 2 αποχρώσεις, σου προτείνουμε να διαλέξεις την ανοιχτότερη καθώς είναι πιο εύκολο αργότερα να κάνεις τα μαλλιά σου σκουρότερα, αν το χρώμα βγει πολύ ανοιχτό.
 
Για ένα αξιόπιστο χρωματικό αποτέλεσμα.
Αν βάφεις τα μαλλιά σου για πρώτη φορά και θέλεις να ανοίξεις το χρώμα το μαλλιών σου, πρέπει να γνωρίζεις πως μια βαφή μαλλιών μπορεί να ξανοίξει το φυσικό σου χρώμα μέχρι και 2 τόνους. Συνεπώς, για να έχεις ένα αξιόπιστο χρωματικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να προσέξεις ώστε η απόχρωση που θα διαλέξεις να μην έχει μεγάλη απόκλιση από το φυσικό σου χρώμα. Για ξάνοιγμα περισσότερων τόνων, θα πρέπει να καταφύγεις σε μια ξανθιστική βαφή (lightener) για να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Αν το χρώμα των μαλλιών σου είναι σκουρότερο από το προτεινόμενο, το χρωματικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι λιγότερο έντονο από την εικόνα της συσκευασίας ή της αντίστοιχης τούφας του χρωματολογίου.Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι βαμμένα θα πρέπει να καταφύγεις σε ντεκαπάζ ή να περιμένειςμέχρι να ξεθωριάσει σταδιακά η προηγούμενη βαφή για να επιλέξεις μια πιο ανοιχτή απόχρωση.
 
Κάλυψη λευκών
Πρώτα από όλα, πρέπει να καθορίσεις το ποσοστό των λευκών μαλλιών σου ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:1. Εξέτασε κάθε μέρος του κεφαλιού σου και εκτίμησε ξεχωριστά. 2. Αν τα μισά μαλλιά σου είναι λευκά, τότε τα μαλλιά σου είναι 50% λευκά. 3. Αν έχεις πάρα πολλά λευκά και το φυσικό σου χρώμα είναι δύσκολο να καθοριστεί, θα πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν που καλύπτει 100% τα λευκά Αν δεν είσαι σίγουρη για το ποσοστό των λευκών μαλλιών σου, αναζήτησετο πιο λευκό μέρος των μαλλιών σου και πόρτο σαν βάση για να επιλέξεις την απόχρωσή σου. Με αυτή τη μέθοδο, θα είσαι σίγουρη ότι έχεις μια επαρκή κάλυψη.
Αφού καθορίσεις το ποσοστό των λευκών, κοίταξε στο πίσω μέρος της συσκευασίας της βαφής ποια απόχρωση είναι κατάλληλη για το ποσοστό των λευκών που έχεις.
ΕΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν έχεις μεγάλο ποσοστό λευκών, σου προτείνουμε να αρχίσεις την εφαρμογή του μίγματος βαφής από το σημείο των μαλλιών με το μεγαλύτερο ποσοστό λευκών.
 
 
H εφαρμογή της βαφής πρέπει να γίνει προσεκτικά.
Μην ξεκινήσεις βάφοντας μονομιάς όλα τα μαλλιά σου. Αν επιλέγεις μια απόχρωση για πρώτη φορά, μπορεί τελικά να ανακαλύψεις ότι δεν σε ικανοποιεί το χρώμα που διάλεξες και έτσι να το μετανιώσεις. Γι αυτό συνιστάται να κάνεις πρώτα μια δοκιμή, επιλέγοντας μια μικρή τούφα μαλλιών από το εσωτερικό και πίσω μέρος του κεφαλιού, πριν προχωρήσεις στη βαφή όλων των μαλλιών.
 
Προστάτεψε το δέρμα και τα ρούχα σου από λεκέδες.
Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου φόρεσε στα χέρια σου γάντια, άπλωσε λίγη ενυδατική κρέμα γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου και τοποθέτησε μια μεγάλη πετσέτα γύρω από το λαιμό σου. Έτσι θα προστατέψεις το δέρμα και τα ρούχα σου από λεκέδες. Παρ’ όλα αυτά, αν εμφανιστούν ανεπιθύμητοι λεκέδες, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με λίγη τονωτική λοσιόν ή με λίγο ελαιόλαδο. Για πολύ έντονους και επίμονους λεκέδες, υπάρχουν επαγγελματικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον σκοπό αυτό.
 
Σχετικά με τον χρόνο εφαρμογής
Πριν αρχίσεις την εφαρμογή σιγουρέψου πως έχεις κοντά σου ένα ρολόι για να παρακολουθείς τον χρόνο αναμονής. Αν αφήσεις το μίγμα βαφής περισσότερο από τον προτεινόμενο χρόνο αναμονής, το χρωματικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι σκουρότερο.  Συνεπώς, θα πρέπει πάντα να ακολουθείς με ακρίβεια τον προτεινόμενο χρόνο αναμονής που αναγράφεται στο φυλλάδιο οδηγιών χρήσης της βαφής  καθώς σε αντίθετη περίπτωση το χρωματικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να προβλεφθεί.
 
Χρήση Σαμπουάν και Conditioner πριν από τη βαφή
Για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα πρέπει να εφαρμόσεις τη βαφή σε άλουστα και στεγνά μαλλιά. Δε συνιστάται να έχεις λουστεί  ή χρησιμοποιήσει μαλακτική κρέμα και άλλα προϊόντα περιποίησης  24-48 ώρες πριν την βαφή. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεις ότι τα μαλλιά σου να είναι απαλλαγμένα από κάθε ουσία που θα μπορούσε να εμποδίσει την εισχώρηση των χρωστικών πιγκμέντων της βαφής στο εσωτερικό της τρίχας ή να σου προκαλέσει τσούξιμο κατά την εφαρμογή.
 
Μην χρησιμοποιείς τη βαφή μαλλιών στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου.
Δεν συνιστάται να χρησιμοποιήσεις την βαφή μαλλιών για να βάψεις τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου και αν το κάνεις πιθανότατα δεν θα έχεις ούτε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτή την διαδικασία που μπορείς να βρεις σε καταστήματα επαγγελματικών ειδών ή κομμωτήρια.
 
Περιποίηση μετά την Βαφή
Αφού τελειώσει ο χρόνος αναμονής, βάλε στα μαλλιά σου λίγο χλιαρό νερό και κάνε ελαφρύ μασάζ ώστε να δημιουργηθεί αφρός. Ξέβγαλε πολύ καλά μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό και στο τέλος, λούσε τα μαλλιά σου με ένα ήπιο σαμπουάν. Ως πρόσθετη περιποίηση, μετά το λούσιμο, άπλωσε στα μαλλιά σου μια μαλακτική κρέμα προστασίας χρώματος και άφησέ τη να δράσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέβγαλε τα μαλλιά σου πολύ καλά με άφθονο νερό. Τέλος, για να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου ζωντανό για περισσότερο καιρό, αντικατέστησε το σαμπουάν σου με ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά που παρατείνει τη διάρκεια και λάμψη του χρώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ