Σπαγγέτι με κοτόπουλο

Η Σοφία μας καλωσόρισε στο σπίτι της και μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της για το τέλειο σπαγγέτι με κοτόπουλο. Όπως αποκαλύπτει και η ίδια την διαφορά την κάνουν το μεράκι και τα ποιοτικά υλικά, τα οποία προμηθεύεται από το κοντινότερο κατάστημα Γαλαξίας.

Σπαγγέτι με Κοτόπουλο

 

 

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή που μας έστειλε η Σοφία, για να τη δοκιμάσετε κι εσείς!

 

"Σπαγγέτι με κοτόπουλο"

Υλικά:

Misko Χρυσή Σειρά Μακαρούνια (500γρ)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο (κομμένο σε 6-8 κομμάτια)

2 σκ. Σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)

1 καρότο (τριμμένο)

Μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

1 κιλό τριμμένες φρέσκες ντομάτες

Αλάτι, Πιπέρι

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. Τα ροδίζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο για περίπου 8-10 λεπτά και τα αφήνουμε σε μία πιατέλα. Έπειτα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ υγρό για περίπου 3 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε (Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45’). Πριν το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε. Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τα Misko Χρυσή Σειρά Μακαρούνια για περίπου 9-12’ . Σερβίρουμε τα Misko Χρυσή Σειρά Μακαρούνια με τη σάλτσα και τα κομμάτια κοτόπουλο.

 

Καλή απόλαυσή!