Κάντε οικονομία στο νοικοκυριό σας!

Η εποχή δεν μας επιτρέπει μεγάλες σπατάλες. Μπορείτε, όμως, να κάνετε καλή διαχείριση των χρημάτων σας, χωρίς να στερηθείτε τίποτα!

Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές:

Κάνε μια λίστα πριν ψωνίσεις με ό, τι πραγματικά χρειάζεσαι. Φρόντισε να μην ξεφύγεις ποτέ από αυτήν για να μην ξεφύγεις και από το χρηματικό όριο που έχεις θέσει.
Κατανάλωσε ότι υπάρχει μέσα στο ντουλάπι σου, μέχρι να τελειώσουν και να αγοράσεις καινούρια. Γενικά έχουμε την τάση να ανανεώνουμε διαρκώς τα τρόφιμα χωρίς να έχουν τελειώσει! Eκτός από τον χώρο που θα γλιτώσεις, θα κάνεις και οικονομία.
Προτίμησε τις προσφορές “2 στην τιμή του 1”. Μπορεί μερικές φορές να είναι δελεαστικό αλλά ίσως αποδειχτεί πλεονασμός. Αν όμως το προϊόν είναι κάτι που χρησιμοποιείς διαρκώς, μην χάσεις την ευκαιρία αυτή.
Αγόρασε τα φρούτα εποχής. Για παράδειγμα, το χειμώνα τα μήλα είναι πολύ πιο νόστιμα, αλλά ταυτόχρονα και πιο φθηνά μιας και είναι η περίοδος παραγωγής τους.
Φτιάξε έναν δικό σου κήπο στο μπαλκόνι σου και φύτεψε τα βασικά λαχανικά, προκειμένου να γλιτώσεις χρήματα. Έτσι, γνωρίζεις και τι τρως, αφού τα έχεις καλλιεργήσει μόνη σου.

Περισσότερα στο Missbloom.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ