Μπακαλιάρος με τοματίνια και πιπεριές

 

Μπακαλιάρος με τοματίνια και πιπεριές

 

Επισκεφτήκαμε τη Δέσποινα και μαγειρέψαμε μαζί, τη δική της ξεχωριστή συνταγή που ετοιμάζει για τα αγαπημένα της πρόσωπα! Όταν τη ρωτήσαμε γιατί επιλέγει να ψωνίζει στα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, με ένα αυθόρμητο χαμόγελο μας απάντησε: "Γιατί στο Γαλαξία βρίσκω πάντα πολλές προσφορές στα προϊόντα που αγαπώ!"

 

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή που μας έστειλε η Δέσποινα, για να τη δοκιμάσετε κι εσείς!

 

"Μπακαλιάρος με τοματίνια και πιπεριές"

Υλικά:

2 φιλέτα μπακαλιάρο (ελαφρά αλατισμένος) 7ΘΑΛΑΣΣΕΣ

300 γρ. τοματίνια

1 μεγάλο κρεμμύδι

400 γρ. μπρόκολο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

1 χαμηλό ποτήρι λευκό κρασί

¼ κ.γ αλάτι

¼ κ.γ μαύρο πιπέρι

1 κ.σ ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό.

Στη συνέχεια ρίχνω μέσα το κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες) ενώ παράλληλα σε μία κατσαρόλα βράζω το μπρόκολο.

Για περίπου 3 - 4 λεπτά ανακατεύω το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει.

Έπειτα, προσθέτω τα τοματίνια και τις κομμένες πιπεριές στο τηγάνι και συνεχίζω να ανακατεύω για μερικά ακόμα λεπτά.

Αφήνω το τηγάνι σε σιγανή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά.

Ύστερα, προσθέτω στο τηγάνι τα φιλέτα μπακαλιάρου και αφού ρίξω και λίγο κρασί, τα αφήνω για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά (μέχρι τα φιλέτα να ρουφήξουν το ζουμί).

Τέλος, λίγα λεπτά πριν βγάλω το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτω το μπρόκολο.

 

 

Καλή απόλαυση!

Μπακαλιάρος με τοματίνια και πιπεριές