Ο ιδρώτας κάνει καλό!

Ο ιδρώτας προστατεύει το σώμα μας. Γι' αυτό, μην ανησυχείτε όταν αθλείστε και ιδρώνετε πολύ. Σάς βοηθά!

-Γιατί ιδρώνουμε όταν αθλούμαστε;

Όταν γυμνάζεστε, ένα μέρος μόνο της ενέργειας που παράγετε μετατρέπεται σε κίνηση. Η υπόλοιπη γίνεται θερμότητα και σκοπός του ιδρώτα είναι να δροσίσει το σώμα και να το προστατέψει από την υπερθέρμανση.

-Τι υγρά χρειαζόμαστε όταν ασκούμαστε;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, που η φυσική δραστηριότητα είναι μέτρια και δεν διαρκεί πάνω από 1 ώρα, το νερό αρκεί για να αντισταθμίσει την απώλεια νατρίου. Ωστόσο, αν η δραστηριότητα που έχετε επιλέξει διαρκεί περισσότερο, καλό είναι να έχετε μαζί σας και έναν χυμό, που βοηθά στο να μην πέσουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Μην ξεχνάτε, τέλος, ότι για να έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμά σας, πρέπει ο οργανισμός σας να είναι ενυδατωμένος από την αρχή και να καταναλώνετε υγρά σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.

-Περισσότερος ιδρώτας σημαίνει καλύτερη γυμναστική;

Η ποσότητα του ιδρώτα που αποβάλλει κάθε άνθρωπος συνδέεται με την ικανότητα του σώματός του να διατηρεί την κανονική του θερμοκρασία, επομένως δεν αποτελεί κύριο δείκτη της ποσότητας των θερμίδων που καταναλώνει. Επιπλέον, οι μύες δουλεύουν και το σώμα τονώνεται ακόμα και αν δεν ιδρώνετε, πάρτε για παράδειγμα το Pilates.

Περισσότερα στο vita.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ