Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες ξυρισμένους!

Μέχρι τώρα, υπήρχε η αντίληψη ότι οι γυναίκες βρίσκουν τα γένια στους άντρες sexy. Στην πραγματικότητα, όμως, ισχύει στο αντίθετο. Άντρες, πάρτε τα ξυραφάκια!  
Τελικά μήπως πρέπει οι άντρες να αναθεωρήσουν όσον αφορά τα μούσια; Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι τα γένια προσδίδουν γοητεία και αρκετές φορές είναι σέξι. Έτσι, πιστεύαμε τουλάχιστον. Σύμφωνα με μία καινούρια έρευνα που έγινε στην Αυστραλία και βγήκε στο φως, το αξύριστο πρόσωπο δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Αυτό γιατί οι άντρες προσπαθούν να βγάλουν την σκληρή, αρρενωπή πλευρά του εαυτού τους, ενώ πολλές γυναίκες προτιμούν μία πιο ευαίσθητη και ρομαντική πλευρά των αντρών.
Η έρευνα είχε ως εξής: Οι επιστήμονες φωτογράφιζαν 10 άντρες με τέσσερα διαφορετικά μήκη από γένια ο καθένας. Από τελείως ξυρισμένοι έως πολύ αξύριστοι.Τις φωτογραφίες έδειξαν σε 500 άντρες και γυναίκες και τους ζητήθηκε να βαθμολογήσει την εμφάνιση των 10 αντρών την υγεία και την αρρενωπότητά τους. Και τα δύο φύλα συμφώνησαν ότι ο πιο αξύριστος άνδρας φαίνεται πιο αρρενωπός. Επίσης, συμφώνησαν ότι ο ελαφρώς αξύριστος φαίνεται ο λιγότερο υγιής.
Παρ’όλα αυτά, διαφώνησαν στα… γένια. Οι άντρες βαθμολόγησαν το μεγάλο μούσι και τα πολλά γένια ως πολύ ελκυστικά, ενώ οι γυναίκες μόνο τα πολλά γένια, όπως αναφέρει η journal Evolution and Human Behavior. Όπως επισημαίνει η έρευνα, οι άντρες με τα πολλά μούσια σύμφωνα με τις γυναίκες έχουν «χαμηλότερα δείγματα ρομαντισμού». Αντίθετα οι άντρες προτιμούν τα πιο «μάτσο» χαρακτηριστικα.
Ένα ενδιαφέρον ακόμη στοιχείο είναι ότι οι άντρες με μούσια βαθμολογήθηκαν με καλύτερες πιθανότητες καλής πατρότητας, γεγονός που τους καθιστά πιο έμπιστους για οικογένεια.
Πηγή: Kool news 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ